eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jelentős torlódások a határokon

Már csaknem egy órát kell várni a belépésre a magyar-osztrák határszakaszon Hegyeshalomnál, mivel haza indultak a nyugat-európai országokban dolgozó vendégmunkások - közölte a Határőrség szóvivője.

A hegyeshalmi határártkelőhelyen az összes sávot megnyitották, a többi átkelőnél pár perc alatt át lehet jutni - mondta el a Határőrség szóvivője az InfoRádióban.

Tímár Zoltán hozzátette: déltől a magyar-szerb határszakaszon Röszkénél növekszik meg jelentősen a forgalom, így akár két órát is kell várakozni a kilépésre.

A határőrség ezért azt ajánlja, hogy aki teheti a tompai, vagy a hercegszántói átkelő felé kerüljön, hiszen az szombaton is pár perc alatt átjárható volt.

Vasárnap este 8 óráig a tiszaszigeti átkelőt is igénybe lehet venni, de csak a személyforgalomban.

A személyforgalomban elsősorban a hétvégén jellemző az óriási forgalom és a várakozás, így hétfőtől alighanem jelentősen javul a helyzet - mondta a Határőrség szóvivője.

Tímár Zoltán ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a jövő hét némileg eltér majd a szokásostól, hiszen a Forma-1-es versenyre nagyon sok szurkoló érkezik, ami az olasz szurkolók miatt elsősorban a délnyugati határátkelőhelyeket érinti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×