eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a kormányfő új szolgálati gépkocsiját

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányfő számára páncélozott autót vásárolnak, ezért ennek indokairól hétfőn írásban is megkérdezik a kancellárminisztert; erről a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnap, Budapesten.

Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón egy országos napilap szombaton megjelent írására hivatkozva közölte: becslések szerint egy 50 millió forint körüli, páncélozott, luxusautó beszerzéséről van szó, ami a Fidesz szerint a mai gazdasági helyzetben, amikor az embereket nap, mint nap érik a megszorítások, "visszás" és "arcátlan".

A rendőrség közlése szerint két ilyen autót vásárolnak, az egyik a kormányfőt, a másik az államfőt szállítja majd.

A politikus szerint a terrorfenyegetettség "lejárt szavatosságú indokká vált" akkor, ha ezt a mostani kormány mondja. E kijelentését indokolva a képviselő a tavalyi országgyűlési és önkormányzati választások előtti, a kormány által hangoztatott terrorfenyegetésre emlékeztetett, illetve - mint mondta - ez volt az indok akkor is, amikor a Kossuth teret kordonnal zárták le.

Arra az újságírói felvetésre, miszerint a kormány két azonos autót vásárol, amelyek közül az egyiket Sólyom László köztársasági elnök számára, s ezt is sokallja-e a Fidesz, Nyitrai Zsolt azt mondta: a luxusautók beszerzéséről, használatáról a kormány és nem a köztársasági elnök döntött. "Egyébként pedig (...) a két közjogi méltóság között (...) az a különbség, hogy Gyurcsány Ferenc személyében felelős azokért a döntésekért amelyek megszorításként nap mint nap érik az embereket". Ez a köztársasági elnökről nem mondható el - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 21:58
×
×
×
×