eur:
388.07
usd:
360.1
bux:
0
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Rendőrruhával ijeszt rá a bliccelőkre a BKV

Rendőregyenruhára hasonlító formaruhát kapnak a BKV-ellenőrök, hogy ráijesszenek a bliccelőkre. A közlekedési cég kommunikációs igazgatója elmondta: hatósági jogkörük ugyan még nincs az ellenőröknek, de egy parlamenti indítvány elfogadása után igazoltathatnak is.

A BKV dolgozói valószínűleg már télen hordhatják az új tervezésű egyenruhákat, és megújulnak az ellenőrök formaruhái is - mondta az InfoRádiónak a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója.

Regőczi Miklós hozzátette, az ellenőrök öltözete a rendőrségi egyenruhára hasonlít majd, hogy az utasok számára ez is sugallja: ők hatósági jogkörrel rendelkező dolgozók.

Jelenleg az ellenőröknek csupán korlátozott hatósági jogkörük van, hamarosan a Parlament elé kerül azonban az a javaslat, amelynek értelmében - ha a honatyák elfogadják - a BKV munkatársai igazoltathatják majd a bliccelőket - közölte a kommunikációs igazgató.

Regőczi Miklós szerint azokat az utasokat, akik jeggyel, bérlettel veszik igénybe a BKV szolgáltatásait, nem zavarja majd, hogy az ellenőrök rendőruniformishoz hasonló ruhában dolgoznak, ez elsősorban a bliccelőknek szól, akik ellen minden eszközzel fellép a közlekedési társaság.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Drónok csaptak le Oroszország-szerte, nagyon felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Drónok csaptak le Oroszország-szerte, nagyon felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Ukrán drónok csaptak le a Kalugai területen, egy olajfinomítóban tűz ütött ki. Orosz közlések szerint Moszkvától délre, valamint a Brjanszki és a Belgorodi területen is ukrán drónokat lőtt le a légvédelem. A brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint márciusról áprilisra jelentősen növekedett az orosz támadások száma Kelet-Ukrajnában, Csasziv Jarnál 200 százalékos növekedés volt. Csütörtökön megtartották Moszkvában a Győzelem napi katonai parádét, amely ezúttal is szerényre sikeredett. Vlagyimir Putyin Mihail Misusztyin eddigi kormányfőt javasolja továbbra is miniszterelnöknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×