eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Vízosztás és estig nyitva tartó strandok a fővárosi kánikulában

A hőség miatt megnyitják a fővárosi közkutakat, palackozott és zacskós vizet osztanak a város tizenkét pontján az autósoknak, és tovább tartanak nyitva a strandok is - határozott a Fővárosi Védelmi Bizottság.

A kánikulában igyunk sok vizet, ne töltsünk hosszú időt a napon, ha van rá mód, fürödjünk naponta többször is, és ne hagyjuk a gyerekeket az autóban - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság vezetője.

Benkovics Zoltán hozzátette: a nem légkondicionált lakásokban lakók látogassanak hűtött helyeket, például bevásárlóközpontokat.

Az eddig lezárt köztéri kutakat megnyitják, a fővárosi strandok pedig este kilencig tartanak nyitva - közölte a polgári védelem munkatársa.

Benkovics Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a fürdést a szökőkutakban jogszabály tiltja, emellett fokozottan fertőzésveszélyes is.

Tizenkét helyszínen - az útfelújítások közelében és azokon a pontokon, ahol gyakoriak a közlekedési dugók - június 19-től 23-ig folyamatosan palackozott ásványvizet és zacskózott ivóvizet osztanak majd a polgári védelem munkatársai - mondta a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×