eur:
395.42
usd:
356.43
bux:
72677.46
2024. szeptember 13. péntek Kornél

"Radikális kormányátalakítás történt"

Ágh Attila politológus szerint a kormányfő rájött, hogy legutóbb túl karcsúra szabta saját kormányát, ezért kellett bővíteni a kabinetet két tárcanélküli miniszterrel. A szakértő az InfoRádiónak azt mondta, Lamperth Mónika azért maradhatott a kormányban, mert - bár Gyurcsány Ferencnek korábban tényleg voltak súrlódásai vele - a miniszterelnök ma már jól tud vele együtt dolgozni.

Két vonatkozásban is radikális kormányátalakítás történt - vélte Ágh Attila politológus az InfoRádióban. Egyrészt a kormányfő átalakította a szerkezetet, hiszen Gyurcsány Ferenc hosszú ideig ellenállt annak, hogy Drakovics Tibort és Bajnai Gordont bevigye a kormányba és ezzel a kabinet szerkezetét homogenizálja. Ez most megtörtént.

A politológus szerint ugyanakkor még mindig megoldatlan probléma a kevés vezetői poszt. Ellentmondás volt a kormányfő karcsúbb kormányra irányuló szándéka és a valóságos igények között. Emiatt született egy túl szűk kormányzati struktúra, amit most azért bővített a miniszterelnök, mert rájött arra, hogy ténylegesen több feladat van - mondta Ágh Attila.

Másrészt elég nyilvánvaló volt, hogy Szilvásy György posztja túlterhelt volt és ennek következtében "szűk keresztmetszetek keletkeztek a kormányban". Most ezt a pozíciót nem csak szétválasztotta, hanem nagyon meg is erősítette.

Ágh Attila elmondta: korábban voltak feszültségek Lamperth Mónika és Gyurcsány Ferenc között, amikor még nem ismerték egymást és úgy tűnt, Lampeth Mónika az MSZP nyomására marad a kormányban, de később jól tudtak együttdolgozni. Kiss Péter pedig már korábban is bevált mint kancelláriaminiszter - jelentette ki a politológus.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

A devizapiac, az egyik legnagyobb és leglikvidebb piac a világon, ahol nap mint nap dollármilliárdok cserélnek gazdát. Ebben a dinamikus környezetben lehetőséged nyílik különféle devizapárok árfolyamváltozásaira spekulálni. De hogyan működik ez pontosan, és mi a különbség a részvények adásvétele és a devizakereskedés között? Melyek azok a devizapárok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, hogy sikeres legyél ezen a piacon? Soron következő előadásunk során ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×