eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Rejtélyes vaskarók okoztak sérüléseket a terepjáró-fesztiválon

Földbe szúrt vaskarók sebeztek meg néhány nézőt, és tettek tönkre több gumiabroncsot a hétvégi Off-Road Fesztiválon a Balaton környéki Somogybabodon, a terepjáró-versenyek egyik európai központjában - mondta Papp László szervező. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a rendőrség nem kapott bejelentést az esetekről. A település polgármestere hangsúlyozta, hogy a somogybabodiak nagy része támogatja a rendezvényt.

Földbe szúrt vaskarók sebeztek meg néhány nézőt, és tettek tönkre több gumiabroncsot százezres kárt okozva a hétvégi Off-Road Fesztiválon Somogybabodon - mondta az InfoRádiónak a rendezvény egyik szervezője.

Papp László kiemelte, hogy a szervezőknek egy földtulajdonossal volt konfliktusuk, ugyanis pénzt kért egy, a fesztiváltól két kilométerre lévő terület használatáért, ahol több terepjárós randalírozni kezdett.

Minden évben mással vádolják a rendezvényt. Mondták azt, hogy balesetveszélyes, szennyezi a Balaton vizét, valamint azt, hogy az off-roadozás szélsőséges technikai sport - közölte a szervező.

Nyugat-Európában is taratanak hasonló rendezvényeket - mondta Papp László.

Nem kapott bejelentést a rendőrség

A rendőrség nem kapott bejelentést arról, hogy vaskarók sebeztek meg több nézőt és okoztak anyagi kárt a terepjáró-versenyen, így eljárás sem indult - tájékoztatta az InfoRádiót a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor kiemelte, hogy a rendőrök néhány embert elküldtek az egyik földterületről, mert engedély nélkül léptek be oda.

A somogybabodiak támogatják a fesztivált

Somogybabod polgármestere, Csima Sándor az InfoRádiónak elmondta, tud a vaskarókról.

Közlése szerint a település lakosainak nagy része támogatja a terepjárós fesztivált. A polgármester hozzátette: a járművek nem szennyezik a Balatont.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a szervezők Somogybabod és a szomszédos Somogytúr önkormányzatától bérlik a versenypályát, a fesztivál pedig fontos bevételi forrás a település szállásadóinak, valamint azoknak a traktorosoknak, akik ötezer forintért húzzák ki a sárból az elakadt járműveket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×