eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Múzeum körúti erőszak - két rendőr nem vállalta a poligráfos vizsgálatot

A Múzeum körúti erőszak ügyében meggyanúsított öt rendőr közül kettő nem vállalta a poliográfos vizsgálatot - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Morvai Attila hozzátette: egy rendőr kérte, hogy végezzék el rajta a hazugságvizsgálatot, további két rendőrről egyelőre nem tudni, vállalják-e azt. A poligráfos vizsgálatot kérelmező rendőr ügyében még nem döntött az ügyészség.

A szóvivő elmondta, hogy elkészült a sértettről készült pszichológusi szakvélemény, ám annak tartalmáról nem kívánt nyilatkozni. Az MTI ez ügyben megkereste a sértett jogi képviselőjét is, aki ugyancsak nem kívánt részletekről beszélni.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság május 19-én helyezte előzetes letartóztatásba azt az öt rendőrt, akiket a Múzeum körúti erőszakos közösülés elkövetése miatt vettek őrizetbe.

Két rendőrt erőszakos közösüléssel és hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, hármat pedig erőszakos közösülés bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítanak.

Az ügyben a nyomozás egy 21 éves lány feljelentése alapján indult a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A lány állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcában megerőszakolta.

Az elkövetéssel meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) kötelékébe tartoztak, hárman zászlósok, vagyis régebben teljesítenek szolgálatot, ketten a gyanúsítottak közül őrmesterek, vagyis három évnél kevesebb a szolgálati viszonyuk időtartama.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×