eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Persányi: "Az óriásvibrátoroknak menniük kell!"

Az óriásvibrátoroknak költözni kell. Egyebek mellett erről volt szó azon a tájékoztatón, amelyen az állatkert és a vidámpark összevonásával kapcsolatos terveiről beszélt Persányi Miklós volt környezetvédelmi miniszter, aki jelenleg még csak Demszky Gábor jelöltje az Állatkert igazgatói posztjára.

"Ezeknek az óriásvibrátoroknak el kell költözni a Vidám Parkból" - mondta Persányi Miklós, jelenlegi funkciójában az állatkert környezetvédelmi szakmérnöke, az állatkert és a vidámpark összevonásáról szóló terveivel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen Demszky Gábor főpolgármester bejelentette, hogy az állatkert jelenlegi igazgatójának nyugdíjba vonulása után Persányi Miklóst szeretné megbízni újra a létesítmény vezetésével.

Technikai malőr

Demszky Gábor arra a kérdésre, hogy a vezetői pályázatot még ki sem írták, ráadásul Persányi Miklós ideiglenes megbízásáról sem sikerült döntenie a fővárosi szakbizottságnak, akkor miért tartanak most sajtótájékoztatót, azt válaszolta, hogy Persányi Miklós indul a pályázaton, ahol ő személy szerint támogatja, a szakbizottság pedig egy technikai malőr miatt nem hozott döntést, amit hamarosan helyrehoz.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az illetékes bizottság azért nem hozott érvényes döntést, mert a szükséges hat helyett csak négy támogató szavazatot kapott a volt környezetvédelmi miniszter.

Népliget vagy Fehérvári út

Persányi Miklós az állatkert fejlesztési terveivel kapcsolatban elmondta, hogy a létesítmény várhatóan a vidámpark területén fog terjeszkedni. A régi műemlék játékok megmaradnak, de az új modern játékokat, amelyeket Persányi Miklós tréfásan óriásvibrátoroknak nevezett, elköltöztetik egy úgy helyszínre.

Az új vidámparkot a Népligetben, vagy a Fehérvári úton építhetik fel. Az InfoRádió úgy tudja, hogy Persányi Miklós a vidámpark igazgató tanácsának az elnöki posztját is megkapja majd.

Örömmel távozik a jelenlegi igazgató

A sajtótájékoztatón jelen volt Bogsch Ilma, az állatkert jelenlegi igazgatója, aki elmondta: örömmel adja át helyét Persányi Miklósnak, aki előtte már egyszer vezette az intézményt.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy Bogsch Ilmának jövő szeptemberben járna le a szerződése, mégis idén június 1-től vonul nyugdíjba. Értesülések szerint az igazgató 13 millió forintos végkielégítéssel távozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×