eur:
390.98
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hegedűs: "Gyurcsánynak vége"

Címek a ma megjelent hetilapokból: Mesehotel - a HVG írása egy miskolci szállodabotrányról. A Figyelőben A nagytakarítás kínja címmel közöl cikket Bozóki András a reformokról. Gyurcsánynak vége - ez a címe a Heti Válasz Hegedűs Zsuzsával készült interjújának.

Mesehotel címmel ír a HVG arról, hogy a miskolctapolcai szállodások összefogtak a hely hírnevét rontó Pallasz Hotel ellen.

A szálló gyakorlatilag személyzet nélkül működik: szinte minden munkát, a recepcióstól a szobaasszonyig, a hotelt üzemeltető Mese 2000 Bt. egyik tulajdonosa lát el.

A magát négycsillagosként hirdető szállóban a szolgáltatások színvonala ennek megfelelő: hideg szobák, hideg víz a fürdőben, koszos ágynemű, lopások, reggelire parizer.

A tulajdonos egy Miskolcon közismert család, amely a '90-es évek elején szerény vállalkozással indult, mára viszont már számos zavaros üggyel szerzett magának kétes hírnevet.

Stratégiájuk a boldoguláshoz a HVG szerint roppant egyszerű: én nem fizetek, perelj be! A hatóságok viszont tehetetlenek, ezt unták meg a helyi szállodások.

Nagyatakarítás

Bozóki András volt kultuszminiszter a Figyelőben közli a reformok társadalmi hatásáról kialakult álláspontját, A nagytakarítás kínja címmel.

Szerinte a reformok Magyarországon azért hektikusak és hullámszerűek, mert végrehajtói, miután elvégezték, egy időre felmentve érzik magukat a cselekvés alól. Azért reformálnak, hogy utána ne kelljen.

Azt is kifejti, hogy nincs kialakult kultúrája nálunk az ellenőrzésnek, ezért a reformokkal kapcsolatos szabályszegésnek sokszor nincs következménye.

Kell még a sikeres reformokhoz közös akarat, a közbizalom, a közmegegyezés és a pénz - véli Bozóki András.

"Gyurcsánynak vége"

A Heti Válasz Hegedűs Zsuzsával készített interjút. A francia-magyar állampolgárságú szociológus úgy látja: Gyurcsánynak vége.

A hetilapnak azt mondja, hogy a kormányfő és Kóka János gazdasági miniszter alkotta páros újra feltalálta a központi tervutasításos rendszert, ám az már az ötvenes években sem működött.

A magyar társadalom helyzetét a fekete-afriakinál is rosszabbnak látja Hegedűs Zsuzsa, aki szerint a választók most azt mondják: egyszer átverték, másodszor nem fogják, és addig sem engedik szétverni, amit a magukénak tudnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×