eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Csak feltételekkel érdekli a biztosítókat az egészségügy

A kormánynak a több-biztosítós modell bevezetése esetén meg kell oldani azt, hogy a járulékbevételekből eredő, a biztosítóknak szánt állami finanszírozást miképpen lehet egyensúlyban tartani az egészségügyi szolgáltatásokra fordított kiadásokkal - vélekedett az egyik nagy magyarországi biztosítótársaság igazgatósági tagja, Paál Zoltán.

A biztosítók nem számítanak nagy profitra a kötelező egészségbiztosításból, inkább az a cél, hogy ügyfeleket szerezzenek, akiket kiegészítő szolgáltatásokkal is elláthatnak - mondta az InfoRádiónak Paál Zoltán, az egyik nagy magyarországi biztosítótársaság igazgatósági tagja.

Kiemelte: a biztosítók akkor lépnek be az egészségügybe, ha valós lehetőségük van arra, hogy gazdasági szempontból működtetni tudják ezt a rendszert. Nem vonzó, ha kívülről megszabják, hogy mennyi a bevétel és a kiadás, és ezen belül próbáljanak meg hatékonyan működni - tette hozzá az igazgatósági tag.

Paál Zoltán szerint az egyenletes, jobb minőségű szolgáltatás felé lehet elmozdulni, ha a biztosító választhatja meg, melyik kórházzal köt szerződést.

A legégetőbb kérdés a hosszútávú finanszírozás kérdése - közölte Paál Zoltán, hozzátéve: ki kell dolgozni, hogy a járulékbevételekből eredő, a biztosítóknak szánt állami finanszírozást miképpen lehet egyensúlyban tartani az egészségügyi szolgáltatásokra fordított kiadásokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×