eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Salgótarján fideszes alpolgármestere a magánegyetemet hibáztatja

A doktori címről okiratot kiadó magánegyetemet hibáztatja Salgótarján diploma-botrányba keveredett fideszes alpolgármestere; Fenyvesi Gábor szerdán sajtótájékoztatón kijelentette: ha tudta volna, hogy az oklevél nem a valóságnak megfelelő adatokat rögzít, és nem jogosítja fel őt a doktori cím használatára, nem használná doktori címét.

Fenyvesi Gábor ellen kedden rendelt el nyomozást a salgótarjáni rendőrkapitányság, mert megalapozott a gyanú, hogy doktori címe használata kapcsán közokirat-hamisítást követett el.

A fideszes politikus diploma-ügye márciusban robbant ki, azóta már bebizonyosodott, hogy az általa elvégzett Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így államilag elismert felsőfokú végzettség híján doktori címe sem lehet.

Nem sejtette

Az alpolgármester szerdán felolvasta a magánegyetem által 1999-ben kiadott dokumentumot, amelyben a kommunikáció tudományában való képzettségét és tudását Psd doktori címmel ismeri el, és feljogosítja a doktori cím használatára.

"Én azzal tisztában voltam, hogy nem állami egyetem, de arról nem volt tudomásom, hogy nem államilag akkreditált. Egy percig sem tételeztem fel, hogy olyan oklevelet állítanak ki részemre, mely nem a valóságnak megfelelő adatokat rögzíti, és mely nem jogosít fel a doktori cím használatára. Amennyiben erről tudomásom lett volna, természetesen nem használnám doktori címemet, mint ahogy azon társaim sem, akik szintén ilyen oklevelek birtokosai" - fogalmazott.

Nem mond le

Fenyvesi Gábor a vizsgálat alatt is teljes erővel végzi alpolgármesteri teendőit, tisztségéről nem áll szándékában lemondani, és az ügy hivatalos lezárásáig nem kíván ezzel a kérdéssel foglalkozni, "mert ez az ügy már így is több felületet kapott, mint amit érdemel, hiszen lassan azt fogjuk támadni, aki romlott húst evett, és nem azt, aki átcímkézte és forgalomba hozta."

Az alpolgármester "már-már koncepciós perré alakuló" politikai támadásról beszélt, és nem válaszolt az újságírók kérdéseire.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×