eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Nagytakarítanak az uniós pályázatoknál

Felgyorsítja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a 2004-2006-es időszakot felölelő első Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatainak kifizetését. A fejlesztéspolitikai kormánybiztos az InfoRádióban elmondta: a jövőben az ügyintézők anyagilag is érdekeltek lesznek abban, hogy az előírásoknak megfelelően teljesüljenek a pályázati kiírások.

Bajnai Gordon közölte: a 11.000 élő pályázatból 2.700 olyan van, ahol a számla benyújtásától számított 90 napon túl sem fizettek, 300 esetben egy éven túl várnak a pénzre a nyertesek.

Egyes esetekben a pályázók hibáznak, máskor a kifizető hatóságoknak nincs elegendő kapacitása, vagy túl bonyolult a rendszer - jelentette ki a fejlesztéspolitikai kormánybiztos, hozzátéve: rendszerszerűen felmérnek minden egyes problémát, felhívják a pályázókat, hogy közösen, gyorsan oldják meg a gondokat.

A politikus hangsúlyozta: az a céljuk, hogy július közepére egy százalék alá szorítsák az egy éven túl is kifizetetlen számlák arányát, szeptember közepére pedig már ne legyen 90 napon túl ki nem fizetett számla.

Bajnai Gordon kitért arra is, hogy a 2007-2013-as időszakra vonatkozó Új Magyarország Fejlesztési Tervnél már figyelembe vették a korábbi tapasztalatokat, így lényegesen egyszerűbb rendszert alakítottak ki.

A rendszer minden elemében bevezettük az ügyintézők anyagi érdekeltségét a pályázati célok határidőre történő teljesülésében, meggyőződésem szerint ez - a szabályok egyszerűsítésén túl - biztosítja a határidők betartását - tette hozzá a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×