eur:
388.49
usd:
360.93
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Fellázadt a debreceni Kenézy Gyula Kórház

Bírósághoz fordult a debreceni Kenézy Gyula Kórház vezetése az egészségügyi tárca ágyszám-csökkentési elképzelése miatt. Az intézmény főigazgatója elmondta: nem írják alá a finanszírozási szerződést, ha nem tudnak megegyezni az OEP-pel.

A Kenézy Gyula Kórház főigazgatója hangsúlyozta: amennyiben a régi szerződés szerint működik tovább a kórház, akkor 25 százalékos elvonásra számíthatnak, ami az új dokumentum alapján 47 százalék lenne.

Ónodi-Szűcs Zoltán szólt arról is, hogy utasította a dolgozókat a sürgéssi ellátás fennakadás nélküli biztosítására, de a tervezhető kezeléseket lehetoség szerint elhalasztják.

A főigazgató úgy fogalmazott: a jelenlegi dokumentumok ismeretében hétfőtől több száz egészségügyi dolgozónak lesz ugyan munkahelye, de vasárnaptól munkájának nem lesz fedezete.

Hajdú-Bihar további két kórháza közül a Berettyóújfalui Területi Kórház aláírta az új finanszírozási szerződést, a Debreceni Egyetem orvoscentruma pedig a hét végén döntenek az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×