eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány: a kormánnyal szemben állók "azonnal dűlőre vinnék a dolgot"

A miniszterelnök szerint vannak olyan erők, amelyek "most, azonnal dűlőre vinnék a dolgot", mert tartanak attól, hogy a megszorítások meghozzák eredményüket, és a kormánypártok támogatottsága ismét nőni kezd.

"Időnként az a benyomásom, hogy vannak, akik tartanak attól, hogy a kormány a ciklus első felében helyreállítja a költségvetési rendet, megvalósítja a legnehezebb, legbonyolultabb, legkonfliktusosabb reformokat, majd ezt követően marad elegendő ideje, hogy bebizonyítsa, helyesen cselekedett, sőt még arra is, hogy emelkedő pályára állítsa az országot" - írta internetes naplójába Gyurcsány Ferenc.

"Sokszor azt gondolom, hogy az a dühös indulat és türelmetlenség, amely ma jelen van a közéletben, többek között arról is szól, hogy talán vannak, akik nem szeretnék megélni azt a pillanatot, amikor már túl vagyunk a nehezén, és a kormánypártok támogatottsága újra nő. Így aztán most, azonnal szeretnék dűlőre vinni a dolgot" - olvasható a blogban.

Gyurcsány Ferenc szerint a költségvetés januári főszámai azt mutatják, hogy a költségvetés ráállt arra a pályára, amelynek révén a deficit "2009 környékére a kívánatos 3 százalék körüli szintre csökken".

Ezzel a közpénzügyek lekerülhetnek a politika legkényesebb, legfájóbb ügyeinek listájáról - vélekedik a kormányfő.

"Persze tudom, hogy a kiigazítás nem igazán szerethető. Senki sem szeret spórolni, senki sem szereti, ha kevesebből kell megélnie, ha növekednek a terhei. Így van ez otthon is. De ha valaki azt mondja, hogy felelőtlen volt a korábbi évek gazdálkodása, akkor ebből az következik, hogy a felelős gazdálkodás éppen az egyensúly helyreállítását igényli. Nem lehet egyszerre ostorozni a korábbi időszak felelőtlenségét, és a mostani időszak nagyon is felelős költségvetési politikáját" - olvasható Gyurcsány Ferenc internetes naplójában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×