eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Akár 77 százalékos is lehet a távfűtés árának emelkedése

A Népszabadság azt írja, hogy egy átlagos méretű távfűtéses lakás éves energiaköltsége a tavalyi 118 ezer forintról idén 210 ezer forintra nő, ha a lakók januártól már nem kapnak ártámogatást. A gáz esetében az éves költség 100 ezerről 180 ezer forintra nő egy 52 négyzetméteres, 140 légköbméteres, évi 50 gigajoule fűtési hőfelhasználású lakás esetében.

A gáz legmagasabb díja tehát 80, a távhőé pedig 77 százalékkal emelkedett. A két energiafajta felhasználásának módja között azért jelentős különbség van.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy komoly feszültséget okoz a Volán-társaságoknál a bérhelyzeten kívül a vagyonleépítés, ami alapjaiban rendíti meg a cégek helyzetét, és kihat a dolgozók munkavégzésére is. A kormány eközben privatizálni akarja a közszolgáltatást ellátó vállalatokat.

Az Index.hu-n olvasható, hogy a Fidesz kétnapos elnökségi ülésén abban maradtak, hogy a kordonbontást követő eljárások végét megvárják, és ezután döntenek a következő lépésről. A Fidesz politikusai a múlt hét pénteki kordonbontás óta nem nyilatkoztak egyértelműen az akció folytatásáról.

Szájer József európai parlamenti képviselő múlt szombati sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "A Fideszre lehet számítani a polgári szabadságjogok védelme tekintetében, amikor szükséges, ott leszünk, az ehhez szükséges konkrét döntéseket a megfelelő időben meg fogjuk tenni".

Szijjártó Péter szóvivő szerdán azt válaszolta egy újságírói kérdésre: ha eljön az ideje, lépni és cselekedni fognak.

A Világgazdaság számol be arról, hogy a kiskereskedelemben jó évtizede zajló radikális koncentrációs és centralizációs folyamatban a hazai üzletláncok megtalálták a túlélés hatékony módszerét. A pozitív példák azonban nem voltak megfelelő hatással a beszállítókra.

Különösen fájó az élelmiszer-termelő ágazatban a koncentrációs folyamat vontatott előrehaladása - állapítja meg jelentésében a kereskedelmi tevékenységet vizsgáló bizottság. A testületet azért hívta életre tavaly ősszel a kormányfő, hogy - a tényleges verseny és a fogyasztóvédelem szempontjából - vizsgálja meg a kiskereskedelem, az üzletláncok, a beszállítók helyzetét, működését.

A Napi Gazdaság írja, hogy az APEH eddig több mint négyszázezer vállalkozás adószámának felfüggesztéséről hozott határozatot. A legtöbb cég az építőiparban, az ingatlanforgalmazásban és a fuvarozásban tevékenykedik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×