eur:
386.98
usd:
358.73
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

Nem megfelelő a betegek tájékoztatása

Az orvos és beteg megfelelő együttműködése esetén az egészségügyi ellátás eredményesebbé válhat - áll a GfK Hungária Piackutató felmérésében, amelyet Lantos Zoltán divízióvezető ismertetett az InfoRádióban.

Csökkentheti az egészségbiztosító költségeit, ha a betegek beszedik a felírt gyógyszert, mert így később nem kerülnek kórházba - nyilatkozta a GfK Hungária Piackutató divízióvezetője.

Lantos Zoltán kifejtette: ha egy krónikus beteg abbahagyja a gyógyszer szedését, 20 százalék az esélye, hogy rosszabbul lesz, és kórházba kell mennie.

A szakember egy felmérésre hivatkozva hangsúlyozta, a krónikus betegségek esetében a páciensek 50-70 százaléka abbahagyja a gyógyszerek szedését egy év után, mivel nem részesülnek megfelelő tájékoztatásban.

A betegek nem tudják szakértői szemmel vizsgálni, hogy miért jó számukra egy gyógyszer, illetve nem jelenik meg a készítmények személyes hasznossága - tette hozzá Lantos Zoltán.

A GfK Hungária Piackutató divízióvezetője szerint az egészségügyi ellátás és a beteg közötti kapcsolat nem kielégítő. A piacorientált gyártók már megtanulták, hogy személyhez szólóan kell beszélni, az egészségügyben még ez várat magára - mondta Lantos Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×