eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mikola: "az egész úgy rossz, ahogy van"

A Fidesz azt javasolja, hogy halasszák el egy évvel a vizitdíj bevezetését, mert beszedési módjai még nem elég kidolgozottak. A frakciónak nincsenek javaslatai.

A Fidesz szakpolitikusa elmondta: azért kérik a halasztást, mert rengeteg még a tisztázatlan dolog a beszedéssel és a mentességgel kapcsolatban.

Mikola István szerint a díj beszedésére teljesen felkészületlen az ágazat, maga a befizetés pedig nem tölti be azt az elvárást, amivel bevezetését indokolták, hiszen nem váltja ki a hálapénzt, és nem csökkenti az indokolatlan orvoshoz fordulást sem.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke közölte: az egészségügyi bizottsági ülés (amelyen a vizitdíj beszedéséről volt szó) jegyzőkönyvét eljuttatják Molnár Lajos egészségügyi miniszternek és reméli, hogy a "józan belátás kerekedik felül", a módosítást pedig visszavonják, vagy legalább elhalasztják a bevezetést.

Nőne a feszültség

"Nincsenek javaslataink, az egész úgy rossz ahogy van" - fogalmazott Mikola István arra a kérdésre, hogy a nagyobbik ellenzéki pártnak milyen ötletei vannak a vizitdíj kapcsán.

Mikola István szerint erőszakosan nem lehet ilyen rendszert bevezetni, mert a lépés az egyébként is feszült társadalmi-politikai helyzetben további nyugtalanságot okozna.

Az ellenzéki politikus nehezményezte, hogy a vizitdíj február 15-ei bevezetése előtti utolsó bizottsági ülésen nem képviseltette magát a szaktárca "legalább államtitkári szinten".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×