eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elítélték az MSZP-nek szavazatokat vásároló férfit

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy szavazatokat vásárló férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Nyíregyházán. Az ítélet nem jogerős.

Az elsőfokú ítélet szerint a nyírcsaholyi cigány kisebbségi önkormányzat volt elnöke a 2006-os országgyűlési választások második fordulójában ezer-ezer forintot ígért és adott négy szavazónak azért, hogy a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjelöltjére voksoljon.

Ezzel a vádlott megvalósította a választás rendje elleni bűncselekményt.

Az érintettek a bíróság előtt úgy nyilatkoztak, hogy a kapott pénz nem befolyásolta őket szavazatuk leadásában, ugyanis nem a vádlott kérésének megfelelő jelöltre voksoltak.

A voksvásárló a bíróság előtt elismerte büntetőjogi felelősségét, utána azonban megtagadta a vallomástételt.

Az utolsó szó jogán annyit mondott, hogy hat havi kisebbségi önkormányzati elnöki tiszteletdíját fordította szavazatvásárlásra. Tíz embernek adott pénzt, hat esetet azonban nem sikerült bizonyítani a tárgyaláson.

A bíróság az ítélet kiszabásánál súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott már kétszer volt büntetve, és jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás, továbbá, hogy több személyt befolyásolt a választáskor szavazata leadásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×