eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gönczöl: nem érzek aránytalanságot

Gönczöl Katalin nem érez aránytalanságot a nevével fémjelzett bizottság megállapításai kapcsán. A kriminológus professzor az InfoRádiónak azt mondta: ha az ésszerűség határai közé terelik a gyülekezést, akkor az nem sérti az alapvető alkotmányos jogokat.

Gönczöl Katalin szerint a konfliktus kialakulásában nem azt kell nézni, hogy ki az erősebb, hanem azt, hogy ki teszi meg a megértéshez az első lépést. "A konfliktus megértésének nagyon fontos szerepe van abban, hogy az beszélgetéssé szelídüljön" - fogalmazott a nevével fémjelezett bizottság vezetője.

Gönczöl Katalin az InfoRádiónak arra a felvetésére, hogy míg a 2006-os parlamenti választási kampány kapcsán a kedden nyilvánosságra hozott jelentésben a kormánypártok esetében az illúzió kifejezést használják, míg az ellenzékre a gátlástalanságot, ami aránytalan lehet, azt felelte: ő nem számolta a jelzőket.

"Ténymegállapításokra szorítkoztunk, ezeket a tényeket pedig újabb tényekkel és okozati láncolatban tudjuk elhelyezni. Nem érzek aránytalanságot. Mindenki elolvasta és mindenki a lelkiismerete szerint arányosságot érzett a felelősség, a helyzet kialakulása és annak elemzése szempontjából is" - jelentette ki a bizottság vezetője.

Gönczöl Katalin szerint az, hogy az ésszerűség határain belülre szeretnék szorítani a gyülekezést, az racionalizálást jelent, ami nem sérti a gyülekezés jogát. "Ha ezt végiggondolja valaki, akkor ez egy megfontolandó javaslat" - fogalmazott a kriminológus professzor.

A Gönczöl-bizottság jelentésének teljes szövegét elolvashatja itt!

{{keretes_cim}}

A Gönczöl-bizottság a többi között javasolta a kormánynak, hogy fontolja meg a rendészeti szükségállapot intézményének bevezetését. Kacziba Antal nyugalmazott rendőrtábornok, a bizottság egyik tagja az InfoRádiónak elmondta, így szükségállapot idején a védelmi bizottság felállításáig, 6-8 órán keresztül egy testület hangolná össze a legfontosabb hatóságok tevékenységét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×