eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megszűnő iskolák: "nem egy egyszerű ügy"

Nem tudhatják meg a végzős általános iskolai diákok a középiskolai jelentkezési lapok leadásáig, hogy melyik szakközépiskolákat vonják össze, illetve szüntetik meg. Ez nehezíti a döntést, de később lehet korrigálni - mondta el az InfoRádióban a XI. kerületi Lágymányosi Általános Iskola igazgatója. A fővárosi oktatási bizottság elnöke közölte, hogy az iskolák jövőjéről február 22-én döntenek.

A XI. kerületi Lágymányosi Általános Iskolában 41 nyolcadikos diák van, valamennyien több helyre adtak be jelentkezési lapokat - jelentette ki az iskola igazgatója.

Azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi önkormányzat csak február 22-ére ígéri a végleges döntést a szakközépiskolák összevonásáról, illetve megszüntetéséről, Nagy Péter azt mondta: ez nem egy egyszerű ügy, de a fővárosi döntés után, március 20-ig még korrigálni tudják a diákok a továbbtanulási szándékukat.

Az igazgató azt nem tartja valószínűnek, hogy a meghirdetett szakokat visszavonnák, azt viszont igen, hogy máshol indulnak majd el.

A lista még csak előzetes

Az összevonás és átalakítás előtt álló szakközépiskolák listáját február 22-én véglegesíti a Fővárosi Önkormányzati Oktatási Bizottság - közölte a fővárosi oktatási bizottság alelnöke.

John Emese elmondta: a nem végleges listát pénteken juttatták el a szakszervezetekhez.

A listát megtekintheti ide kattintva.

Az oktatási bizottság alelnöke hangsúlyozta: minden gyereknek biztosítják majd, hogy azt a szakmát tanulhassa, amelyet a jelentkezési lapon megjelölt.

A gyerekek választhatnak másik intézményt is - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×