eur:
395.89
usd:
365.64
bux:
74015.85
2024. július 31. szerda Oszkár

Alkotmányellenes az ingyen sör

Az Országos Választási Bizottság megtagadta az ingyensör mérésére vonatkozó népszavazási kezdeményezés hitelesítését.

"Egyetért-e azzal, hogy vendéglátó üzletek vendégeinek a sörért ne kelljen fizetniük?" - áll egy magánszemély, K. Károly által benyújtott kérdőíven.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) egyhangúlag meghozott határozatában azzal indokolta a hitelesítés megtagadását, hogy a kezdeményezés hatályos nemzetközi szerződéseket, valamint az alkotmányt is sérti. A testület tagjai szerint a kérdés "piactorzító felvetés", és a piacgazdasággal is ellentétes. Az indítvány elérhetetlen célra irányul, ez egy lehetetlenség - mondta Ivancsics Imre.

K. Károly arra is választ akart kapni: a választók egyetértenek-e azzal, hogy minden vendéglátó üzlet állami vagy önkormányzati tulajdonban legyen, azokban ne kelljen belépődíjat fizetni, valamint sört csak kocsmákban lehessen árusítani.

Az OVB hasonló okok miatt ugyancsak megtagadta e három kérdőív hitelesítését.

Amennyiben az OVB hitelesítette volna mind a négy kérdést, és egy eredményes népszavazáson az igen szavazatok kaptak volna megfelelő többséget, akkor az Országgyűlésnek olyan döntést kellett volna hoznia, amelynek értelmében csak állami és önkormányzati éttermekben csapolhattak volna sört, igaz, ott ingyen és korlátlanul.

Címlapról ajánljuk

Az olaszokkal vív negyeddöntőt a kardcsapat – élő

Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád kezd az olaszok ellen, Luigi Samele, Luca Curatoli és Michéle Gallo szerepel a másik oldalon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Nyomulnak az oroszok Toreck felé, hatalmas erődemonstráció készül – Híreink az ukrán frontról szerdán

Elesett Pivgyenne tegnap, az orosz katonák hamarosan megkezdhetik Toreck ostromát. Az ukrán védelem Pokrovszk térségében sem stabil: kilométerről kilométerre nyomulnak előre az orosz támadók. Hamarosan megérkeznek Ukrajnába az F-16-os vadászbombázók: a fegyvereket friss hírek szerint Amerika adja hozzájuk. Közben Oroszország szinte az összes hadiflottáját és több száz hajóját összevonó erődemonstrációra készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×