eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Húsz évet kapott Nógrádi Ádám

Húsz év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság első fokon halmazati büntetésként emberölés és más bűncselekmények miatt Nógrádi Ádámot kedden.

Az egy éve tartó megismételt elsőfokú eljárásban az ügyész halmazati büntetésként életfogytiglant kért a minősített emberölés és más bűncselekmények miatt, ugyanakkor a védő a gyilkosság ügyében a bizonyítékok hiányára hivatkozva felmentést indítványozott.

2004-ben, ugyancsak 20 év fegyházra elítélte Nógrádi Ádámot a Pest megyei bíróság. Mint arról az InfoRádió korábban beszámolt, a pest megyei bíróság két évvel ezelőtt azt állapította meg, hogy 1998. október 25-én - nem ismert körülmények között - Nógárdi Ádám hátulról tarkón lőtte apját soltvadkerti otthonukban, majd autóval elszállította, és egy kútba dobta.

A rendőrök egy három évvel későbbi névtelen levél alapján bukkantak a holttestre - később kiderült, a levelet Nógrádi Ádám írta, akit végül 2001-ben elfogtak. Előzetes letartóztatásban egyszer elismerte tettét egy ezredesnek - a beszélgetésről titkosszolgálati eszközökkel készült hangfelvétel.

A bíróság ismertetése szerint az indíték az volt, hogy apja nem nézte jó szemmel kicsapongásait, alkohol- és drogfogyasztását, és testi fenyítéssel próbálta jobb útra terelni. A stop.hu internetes lap emellett azt írta, az apa talált egy videokazettát, amelyen Nógrádi Ádám egy másik férfival van együtt - és ezt követően bántalmazta a fiút. A lapból kiderül az is, Nógrádi Ádám később azt állította, ez a beismerés csak ugratás volt. Ezen kívül mindvégig tagadta a vádat.

A bíróság bűnösnek találta Nógrádi Ádámot az aljas indokból elkövetett emberölésen kívül közokirat-hamisítás, lopás, robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, rongálás, fogolyszökés, hamis vád és hamis tanúzásra felhívás bűntettében.

A Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság és logikai hibák miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet 2004 végén, és új eljárást rendelt el. Ez zárult le most részben, mikor első fokon ismét elítélték Nógrádi Ádámot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×