eur:
395.4
usd:
365.07
bux:
73836.44
2024. július 31. szerda Oszkár

Gyurcsány esete a narancsszínű megyékkel

December 5-ére találkozót kezdeményez a miniszterelnök a megyei közgyűlések elnökeivel, akiket Gyurcsány Ferenc meghív az önkormányzati egyeztető fórum következő ülésére is - közölte a kormányszóvivő.

Danks Emese úgy fogalmazott: a kormányfő értékelése szerint a Fidesz belátta, hogy az együttműködés szolgálja Magyarország jövőjét, ezért kész találkozni a megyei közgyűlések vezetőivel.

A kormányszóvivő azután beszélt erről, hogy Ódor Ferenc, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének vezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat fideszes elnöke bejelentette: úgy döntöttek, hogy bár nem hívták meg őket, de ott lesznek a holnapi fórumon.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára hétfőn azt mondta: a szerdaira nem, de a következő tanácskozásokra már meghívják a megyei közgyűlések vezetőit is.

A szerdai fórumon a megyei jogú városok polgármesterei és a Regionális Fejlesztési Tanácsok elnökei vesznek részt.

Az október elsejei önkormányzati választás után Heves megye kivételével valamennyi megyei közgyűlésben fideszes elnököt választottak.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Ez alapvetően új információ a kormány részéről, és minden korábbinál pesszimistább előrejelzés. Úgy tűnik, a kormány már lemondott az idei 2,5%-os növekedési céljáról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×