eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megdöbbentő idézetek - rendőrök locsolták az MTV-t védő rendőröket

Az Országos Rendőr-főkapitányság nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amely Magyar Televízió székházának támadásánál tanúsított rendőri fellépést értékeli. Ebből kiderül, hogy a rendőri egységek nem ismerték egymás tevékenységét, így fordulhatott elő, hogy a MTV székházánál védekező rendőröket más rendőrök a lépcsőről locsolták. Az alábbiakban idézeteket közlünk a jelentésből.

"A ... vízágyú a vízcsapást 50 százalékos hatékonysággal tudta végrehajtani, a vízágyún található 3 db könnygázpalack nyitó csap közül kettő kinyitására műszaki hiba miatt nem volt lehetőség."

"...az irányítás hiánya miatt az egyes alegységek önállóan tevékenykedtek, egymás tevékenységéről szinte semmit nem tudtak. Példa: az MTV lépcsőjén védekező századot az MTV székházából hátulról locsolták."

"Szeptember 18-án 22.17 órakor érkezett az MTV szákházához a Baranya Megyei RFK csapatszolgálati százada (5+66 fővel). Azért csak ekkora létszámmal, mivel a század 4. szakasza a Köztársaság térről a Szabadság térre történő menet végrehajtása során leszakadt és nem találta meg a helyszínt".

"... szeptember 18-án a REBISZ objektumában ... r. alezredes műveletirányító folyamatosan figyelemmel kísérte a HÍR TV adásán keresztül az MTV székházánál zajló eseményeket. ...r. dandártábornoktól próbálta kérni, hogy küldjenek megerősítő erőt az MTV székházhoz, azonban a telefonon és rádión történt hívásaira nem reagáltak, és nem válaszolt nekik senki."

" Az irányítás rendje több esetben megbomlott, sokszor az egyes parancsnokok önállóan döntöttek az egyes egységek irányításáról."

"Szeptember 18-án 18.00 órakor a művelet Kossuth téri helyszínén a helyszínparancsnokok közötti átadás-átvétel nem került végrehajtásra."

"A ... utasítására a kijelölt főtiszt, választással kapcsolatos rendezvény biztosítására készít műveleti tervez a Kossuth téren és a Miniszterelnök úr beszéde után kialakult tömegdemonstráció kezelésére címmel. A műveleti terv készítéséhez 2006. szeptember 18-án 14.00 órakor kezdett hozzá, mely 18.00-18.30. óra közötti időre készült el. A műveleti terv hatályára 2006. szeptember 17. - szükségig időszakot határozták meg. A műveleti terv felépítése és tartalma nem felel meg a csapatszolgálati szabályzatban előírtaknak, általános, sablonos, valótlan adatokat tartalmaz. A műveleti tervhez az előírt mellékletek nem kerültek elkészítésre (tömegoszlatási terv, grafikus ábrázolás)."

"A vezetés és irányítás a vizsgált rendőri művelet teljes időszakában rendelkező munkamódszerrel történt. A tervszerűség elemei nagymértékben mellőzésre kerültek. A döntések előkészítéséhez szükséges törzs munka nem folyt, a helyzetnyilvántartás, a helyzetelemzések, a számvetések, az előzetes intézkedések, az azonnal foganatosítható rendszabályok kidolgozásra nem kerültek, így a kiadott döntések legtöbbször ötletszerűek voltak."

Az ORFK jelentését megtekintheti itt, míg a mellékleteket ide kattintva érheti el. (Mindkét dokumentum pdf formátumban olvasható.)

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×