eur:
395.94
usd:
366.22
bux:
73883.62
2024. július 31. szerda Oszkár

Kitart a calícivírus Vas megyében

Vas megyében calícivírus gyanúja miatt átmenetileg korlátozták a beteglátogatást a Markusovszky Kórház hat osztályán. Lakner László elmondta: eddig 50 ember kapott hasmenéssel és hányással járó fertőzést. Hangsúlyozta: elővigyázatosságból azokat az osztályokat nem lehet látogatni, ahol idős, legyengült szervezetű betegeket ápolnak. Hozzátette: a kórház dolgozói közül heten betegedtek meg.

Vas megyében a szombathelyi kórházon kívül eddig Koszegről, egy idősek otthonából jeleztek calicivírus miatti megbetegedéseket. Ott 36-an fertőződtek meg, közülük heten kerültek kórházba.

Sopronban több mint 20 középiskolást kezeltek calicivírus gyanújával.

Ritoók Emese, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szóvivője korábban az InfoRádióban közölte: Budapest négy kórházából eddig 189, míg egy zalaegerszegi kórházból 20 embernél jeleztek calici vírusra utaló tüneteket.

A Győrhöz közeli Nyúl községben szerdán 70 megbetegedést jeleztek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az enyhe lefolyású betegség elsősorban közösségekben, különösen az őszi időszakban jellemző.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×