eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Demonstrációk hétvégéje

Utcai tüntetések kísérik majd november 4-én az '56-os forradalom és szabadságharc leverésének ötvenedik évfordulóját. A rendőrségre sorban érkeznek a bejelentések.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az InfoRádióban elmondta: zenés igehirdetésektől a Szent Imre napi búcsún át a politikai tiltakozásokig számos rendezvényt jelentettek be a hétvégére a rendőrségnél.

A legnagyobb azonban várhatóan a Magyarok Világszövetségének demonstrációja lesz, amelyet előbb a Kossuth térre jelentettek be, de mivel ez jelenleg műveleti terület, így tiltakozó megmozdulás nem tartható ott, a szervezők a Szabadság teret választották.

A rendőrség még nem döntött erről a rendezvényről, de a törvényes határidőig, azaz a bejelentés után 48 órán belül megszületik a döntés.

Elmondta azt is, hogy a MIÉP a XII. kerületben lévő turul-szoborhoz jelentett be megemlékezést, az Ifjú Magyarok Egyesülete pedig szintén a Szabadság térre.

Hozzátette: ha két szervező ugyanakkorra, ugyanarra a helyszínre jelent be rendezvényt, a rendőrség egyeztető tárgyalásokat szervez közöttük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×