eur:
393.07
usd:
363.31
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A rendőrök nem engedélyezik a traktorok felvonulását a Kossuth térre

Nem engedélyezi a rendőrség, hogy a gazdák traktorokkal vonuljanak a Parlamenthez - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek (Magosz) demonstrációs bizottságának vezetője.

Budai Gyula hangsúlyozta: a Magosz álláspontja szerint politikai utasításra döntött a rendőrség bejelentésükről.

Hozzátette: nem lepte meg őket a döntés, de még a délután folyamán jogászokkal konzultálnak arról, milyen lehetséges jogi lépéseket tehetnek az ügyben.

Péter Mihály, a demonstrációs bizottság tagja az InfoRádiónak elmondta: bár a főváros traktorokat tiltó táblákkal megpróbálta ellehetetleníteni a tüntetést, a rendőrség ezek hatályát feloldhatta volna, és rendőri felvezetés, illetve biztosítás mellett a táblák ellenére is bahajthattak volna a belvárosba.

Péter Mihály szerint Demszky Gábor kifogásai is csak mondvacsináltak: mivel a traktorok éjszaka jöttek volna be a fővárosba, nem zavarták volna a közlekedést, és lehetett volna olyan útvonalat választani, ahol nem rongálják meg az úttestet, végül is 40 tonnás kamionok is rendszeresen közlekednek a városban.

Péter Mihály megerősítette, hogy a rendőrség hatáskör hiányára hivatkozva utasította el az engedély megadását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×