eur:
393.03
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A gazdák "hahotáztak" Demszkyn

Van "B" terve a Magosznak arra az esetre, ha a rendőrség és/vagy a fővárosi közgyűlés megakadályozza, hogy a gazdák traktorokkal vonuljanak be Budapest belvárosába november 2-án. A Magosz demonstrációs bizottságának tagja szerint ebben az esetben "virtuálisan" jelennek meg a főváros utcáin.

Hangos hahotában törtek ki a gazdák, amikor meghallották, hogy a főpolgármester hogyan akarja "traktortalanítani" Budapestet, meg hogy pont ők teszik tönkre az utakat - mondta az InfoRádiónak Péter Mihály, arra a kérdésre, hogy mit szólnak a mezőgazdasági gépjárművel behajtani tilos táblák kihelyezéséhez, és ahhoz, hogy a nem parkolási céllal leállított járművek után kötelező közterület-használati engedélyt kérni.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége demonstrációs bizottságának tagja úgy vélekedett: teljesen komolytalanná válik az a városvezetés, amely így próbál úrrá lenni a problémákon.

A kötelező területfoglalási engedély kapcsán Péter Mihály megjegyezte: "biztosan politikai szempontú lesz a döntés", úgyhogy semmi jóra nem számítanak.

Arra a kérdésre, hogy mit terveznek arra az esetre, ha a főváros és/vagy a rendőrség megakadályozza a traktoros demonstrációt, Péter Mihály elárulta, hogy akkor virtuálisan fognak megjelenni a főváros utcáin.

"Egyszer már megjelentünk, és ugye ki lehet vetíteni bennünket például a Kossuth térre: készültek felvételek, megvannak a CD-k, DVD-k, a fényképek, plakátok, szabad plakáthelyek vannak, úgy gondolom, hogy így is meg lehet jelenni" - vélekedett Péter Mihály.

A demonstrációs bizottság tagja hozzátette: a rendőrségi határozatot pénteken délután 1 órakor kapják kézhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×