eur:
392.81
usd:
362.94
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az emberek többsége egyetért a rendőri fellépéssel

A Szonda Ipsos közvélemény-kutató mérése szerint az emberek nagyobb része egyetértett az október 23-ai rendőri intézkedésekkel. A felmérésből az is kiderül, hogy a társadalom azt szeretné, ha megegyezne a két politikai oldal.

Závecz Tibor kutatásvezető az InfoRádióban azt mondta: a megkérdezettek 62 százaléka helyeselte, hogy a rendőrség október 23-ra virradóra kiürítette a Kossuth teret, és mindössze 25 százalékuk fogalmazott meg negatív véleményt ennek kapcsán.

Az október 23. éjszakai rendőri beavatkozást 54 százalék tartotta megfelelőnek, és 31 százalék gondolta azt, hogy brutálisan bántak az utcán lévőkkel.

A két vezető politikus: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök szereplése kapcsán az a markáns vélemény alakult ki, hogy mindkettejüknek egyeztetni kellene a másik oldallal.

A megkérdezettek 30 százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki tisztségről, míg Orbán Viktor pártelnök visszavonulását 19 százalék üdvözölné. A válaszadók 3 százaléka gondolja úgy, hogy a Fidesznek folytatnia kell az utcai politizálást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×