eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

GfK: borúlátóbb a lakosság

Tovább csökkent szeptemberben a fogyasztói bizalmi index a Gfk Hungária piackutató felmérése szerint. Kozák Ákost igazgató szerint tíz éve nem mértek olyan kedvezőtlen adatokat, mint most.

Borúlátóbb lett a magyar lakosság a háztartások jelenlegi helyzetek megítélésében, illetve az ország pénzügyi helyzetének egy éven belüli változása kapcsán - derült ki a GfK Hungária felméréséből.

Utoljára 10 évvel ezelőtt, a Bokros csomagot követően mértek olyan kedvezőtlen adatokat, mint most - mutatott rá Kozák Ákos.

A GfK Hungária igazgatója szerint ugyanakkor az ország hosszú távú gazdasági helyzetének megítélése 5 százalékpontos javulás mutat.

A felmérés szerint az emberek fele véli úgy, hogy most rosszabbul él, mint egy évvel korábban, és a megkérdezettek harmada gondolja úgy, hogy családja összjövedelme alacsonyabb lesz az elkövetkező 12 hónapban, mint az elmúlt évben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×