eur:
389.24
usd:
362.46
bux:
68658.75
2024. május 8. szerda Mihály

Magyar Önkormányzatok Szövetsége: nem elfogadható Lamperth Mónika beszéde

Nem tartja elfogadhatónak az önkormányzatokért felelős miniszter szombaton elhangzott beszédét a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Lamperth Mónika a felvételen a többi között azt mondta: olyan javaslatot terjeszt a kormány elé, ami a kormánypárti politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban.

Gémesi György elnök szerint beszédével a miniszter kinyilvánította, hogy számára csak a kormánypárti és a szocialista vezetésű települések fontosak, és megfeledkezik arról a kötelezettségéről, hogy önkormányzati miniszterként elsőszámú felelőse a 3200 önkormányzat biztonságos működésének és fejlesztésének.

A Szövetség elnöke hozzátette: szervezetük az Európai Bizottsághoz fordul az önkormányzatok esélyegyenlőségének védelme érdekében, ha a miniszter által előterjesztett törvénymódosítás több lehetőséget biztosít a szocialista politikusok számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
A legnagyobb ukrán városok bevételét tervezi a csecsen elnök, merénylet készült Zelenszkij ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

A legnagyobb ukrán városok bevételét tervezi a csecsen elnök, merénylet készült Zelenszkij ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ramzan Kadirov csecsen elnök Vlagyimir Putyin újabb elnöki beiktatása után felvázolta terveit a következő egy hónapra, amelyben ukrajnai nagyvárosok bevétele is szerepel – derül ki az orosz TASZSZ hírügynökség cikkéből. Merényletet tervezett két orosz titkosügynök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen, az akciót az ukrán állambiztonsági szervezet, az SzBU meghiúsította – írja a Sky News. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×