eur:
391.52
usd:
361.3
bux:
73416.22
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Kövér: Gyurcsány nem létezik

A Fidesz választmányi elnöke szerint mélyülő válságban van Magyarország, Gyurcsány Ferenc pedig megbukott. Kövér László erről mintegy húszezer ember előtt beszélt a Kossuth Lajos téri kormányellenes gyűlésen. Az MSZP szóvivője szappanoperáról beszélt.

"Gyurcsány Ferenc megbukott. Gyurcsány Ferenc nem létező személy. Menni fog vele majd a különleges anyagból gyúrt figurák egész kompániája: a veresjánosok, a kókák, a kunczék, a lendvaik" - hangsúlyozta Kövér László.

A politikus szerint egy tisztességes demokráciában a Gyurcsány Ferenchez hasonló emberek nem kerülhetnének a közéletbe.

A képviselő gazdasági és erkölcsi válságról, valamint a demokratikus intézményrendszerben tapasztalható problémákról is beszélt.

Kövér László szerint szó sincs arról, hogy valódi reformcsomag készülne. Szerinte a kormány tagjainak célja, hogy megszerezzék az állami tulajdont: egyebek mellett a gyógyszeripart, az egészségügyi szolgáltatások piacát, az állami földeket, a MÁV nyereséges üzletágait.

Ennek célja, hogy kormányzati hatalom nélkül is "uralkodni tudjanak az országon" - tette hozzá.

A Fidesz választmányi elnöke beszédében megemlítette Lamperth Mónika területfejlesztési és önkormányzati miniszter, valamint Szekeres Imre honvédelmi miniszter nyilvánosságra került beszédeit.

Kövér László kijelentette: nem lett a "bolsevik kutyából demokratikus szalonna".

Nyakó: szappanopera

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: "a 163 részes szappanopera 4. epizódját láthattuk, ahol egy kopott karakterszínész az orbáni első rész ismétlését adta".

Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×