eur:
388.66
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Hiller cáfolta az SZDSZ-MDF cserét

Hiller István cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint a kormányfő a választmányi ülésen arról beszélt, hogy az MSZP a későbbiekben lecserélné koalíciós partnerét, az SZDSZ-t az MDF-re. Gyurcsány Ferenc ilyet nem mondott - szögezte le pártelnök a közszolgálati televízió reggeli műsorában.

Nekünk a kormányzás alapfeltétele ennek a koalíciónak a működése, s hogy alap- és részkérdésekben is egyet tudjanak érteni - közölte Hiller István. Mi ebben a pozícióban kívánjuk a kormányzatot fenntartani - tette hozzá.

Lamperth Mónika nyilvánosságra került beszédéről szólva az MSZP elnöke kijelentette: az önkormányzati miniszter által mondottak egy egyeztetési folyamatra utalnak, arra, hogy a frakciókkal akar egyeztetni.

Nem a hatalmi egyensúly felborításáról van szó, hanem arról, hogy meg kell határozni azokat a felelősségeket, amelyek alapján a működőképesség biztosítható - fejtette ki Hiller István, aki szerint a beszédben arról van szó, hogy az egyeztetésnek két fele van, egy kormányzati és egy önkormányzati.

Egyeztetésre és egyetértésre vagyunk ítélve - mondta, hozzátéve: a Fidesz nem fogadta el a vonatkozó kétharmados javaslatot.

Lamperth Mónika az MSZP országos választmányának zárt ülésén kijelentette: "Higgyétek el, hogy tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban".

Lamperth Mónika később úgy nyilatkozott, hogy egy önkényesen megvágott, illegálisan készült a hangfelvételről van szó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×