eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb halálos áldozata van a szalmonellafertőzésnek

Újabb halálos áldozata van a szombathelyi szalmonellafertőzésnek, a Vas megyei kórház intenzív osztályán meghalt egy idős nő, akit más betegségei mellett szalmonellafertőzés miatt kezeltek - közölte a megyei tiszti főorvos.

Így már négyre emelkedett a Vas megyei szalmonellafertőzés áldozatainak száma.

A szalmonella okozta tömeges megbetegedésben korábban egy középkorú férfi és két idősebb nő halt meg.

A Vas megyei tisztifőorvos az Inforádióban hétfőn azt mondta: a megyeszékhelyen már 330-an fordultak orvoshoz szalmonella-fertozés miatt; a múlt hétvége óta 94 embert ápoltak kórházban, közülük 12 gyereket.

Kozári Judit közölte: a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy a fertőző baktérium a múlt szombati menüben szereplő diós süteményben volt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×