eur:
389.16
usd:
361.6
bux:
68581.79
2024. május 7. kedd Gizella

Ezerötszáz halálos adagnyi drog a csempész gyomrában

Nyolcvankét kapszulában ezerötszáz halálos adagnyi kokain volt annak a zairei születésű belga állampolgárnak a gyomrában, akit Ferihegyen kaptak el a vámosok - tájékoztatta hétfőn a VPOP szóvivője az MTI-t.

A vámosoknak az lett a gyanús a Madridból érkező, a zöldfolyosón belépő férfiben, hogy kevés csomaggal, mindössze egyetlen kézipoggyásszal érkezett - mondta a szombaton történt esettel kapcsolatban a VPOP szóvivője.

Sipos Jenő hozzátette: amikor kérdéseket tettek fel a férfinek, ellentmondásokba keveredett. A férfit ezután vizsgálatoknak vetették alá, s többek között röntgenvizsgálatot is elvégeztek rajta.

Ekkor derült ki, hogy 82 kokainkapszulát nyelt le, amelyek 1.500 halálos adagnyi drogot tartalmaztak. A kábítószer értéke az előzetes szakértői vélemények alapján 15-20 millió forint.

A drogot lefoglalták, a férfi ellen őrizetbe vétele mellett különösen jelentős értékben elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás - mondta a szóvivő.

Sipos Jenő hozzáfűzte: a vámnyomozók most azt próbálják kideríteni, hol nyelhette le a drogot a férfi, és vajon kik lehettek a vásárlói.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×