INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Gyurcsány: "aki azt mondja, megbeszélte Fletóval, hazudik"

Infostart / InfoRádió
A miniszterelnök azt mondta a versenyhivatal elnökének, hogy ne legyen megértő azokkal szemben, akik esetleg rá hivatkoznak. Gyurcsány Ferenc erről blogjában írt.

"Járt nálam Nagy Zoltán, a Versenyhivatal elnöke. Elmesélte, nem egy esetben találkozik azzal, hogy ügyfelei - akár vizsgálat folyik ellenük, akár valamit előzetesen egyeztetni kívánnak -, arra hivatkoznak, hogy ők ezt megbeszélték a Ferivel. Aztán később kiderül, hogy ez a Feri a miniszterelnök lenne" - olvasható a kormányfő internetes naplójában.

Gyurcsány Ferenc szerint ez nem egyedi az eset, hallotta már ugyanezt más, nagy állami intézmény vezetőitől is.

"Sőt, ha valaki ilyen bennfentes akar lenni, akkor nem Ferit mond, hanem Fletót, mert úgy gondolja, hogy ez a bizalmas kapcsolatra utal. Tegnap újra megerősítettem Nagy Zoltánnak (...), aki arra hivatkozik, hogy megbeszélte a Ferivel, Fletóval, Gyurcsány Ferenccel, vagy a miniszterelnökkel, abban legyen egészen biztos, hogy hazudik. Ha hazudik, akkor valószínűleg rossz a lelkiismerete, rossz úton jár, valamit titkol" - írta a miniszterelnök.

Hozzátette: cseppnyi kétsége se legyen Nagy Zoltánnak a kormány elvárásai felől.

"Nem azt várjuk el tőle, hogy ilyen esetekben bármilyen fajta engedményt, vagy nem megengedhető megértést tanúsítson. Éppen ellenkezőleg, legyenek még határozottabbak, képviseljék az állam érdekét. Bennünket nem azért fizetnek, hogy valakikkel valamilyen informális egyeztetésen megállapodjunk, hogy mit lehet és mit nem, hanem azért, hogy érvényesítsük az állam érdekeit" - olvasható Gyurcsány Ferenc blogjában.

Közölte: ugyanezt mondta az APEH, vagy a Vám- és Pénzügyőrség vezetőinek is.

"Nem tartom elfogadhatónak, hogy egy percnyi kétely legyen bárkiben is. Sem a kormány, sem a miniszterelnök ilyen módon nem avatkozna bele konkrét ügyek elbírálásába, eldöntésébe. Nem mutyi-Magyarországot szeretnénk építeni" - írta a kormányfő.

A címlapról ajánljuk