eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

"A külföldiek okozzák a legtöbb problémát a Szigeten"

A rendőrség 15 esetben indított eljárást kábítószerrel való visszaélés miatt az idei Sziget fesztivál első felében. A legnagyobb fogás 200 darab ecstasy tabletta volt. A feszitvál biztonsági szolgálatának a legtöbb gondot a külföldiek, főleg a "gátlástalanul" viselkedő franciák okozzák.

Vasárnap délelőttig összesen 26 ember ellen indult valamilyen szabálysértési eljárás - mondta a Hajógyári-szigeten, és a környékbeli utcákon mintegy 80-100 fővel jelenlévő rendőrség vezetője, Markó Attila.

"Tizenöt esetben kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt vizsgálódunk, négy-négy embert lopás vagy garázdaság elkövetésével gyanúsítunk, és egy-egy főt fogtunk el rongálás, autófeltörés gyanúja, illetve korábbi körözés miatt" - mondta Óbuda rendőrkapitánya.

Kétszáz ecstasy tabletta két külföldinél

A kábítószeres visszaélések esetében eddig a legnagyobb fogás péntek hajnalban történt: csaknem 200 darab extasy tablettát foglalt le a rendőrség két külföldi szigetlakónál.

Ami a külföldi gyanúsítottakat illeti: eddig összesen öt személy ellen indított eljárást az óbudai kapitányság - mondta Markó Attila.

99 feljelentés


Vasárnap délelőttig összesen 99 esetben tettek feljelentést a rendőrségnél. Eddig tíz autót törtek fel és kilencet elloptak. Az óbudai kapitány úgy fogalmazott, hogy az idei Sziget semmivel nem "bűnösebb" mint a korábbi években volt.

A szokványos sátorlopások, zsebtolvajlások, gépkocsi lopások és feltörések, valamint más jellegű bűncselekmények eddigi összértéke meghaladja a 10 millió forintot.

In-Kal: a legtöbb gondot a külföldiek okozzák

Az utóbbi évekhez hasonlóan sokkal nyugodtabb az idei rendezvény is, mint a Sziget történetének első pár évében - mondta a fesztivál biztonsági szolgálatának vezetője.

Lasz György, az 1.500 fős szigeti In-Kal csapatfőnöke szerint a legtöbb gondot a külföldi fesztiválozók okozzák.

"Túlnyomórészt nem a magyar vendégekkel akadnak problémáink, ők már megismerték a módszereinket. Inkább a külföldiek, főleg a franciák okozzák a legtöbb feladatot. Vannak vagy ötezren, és hihetetlen a gátlástalanságuk" - mondta az egyszerre 600 emberrel ügyeletet tartó biztonságiak vezetője.

Joguk van kitiltani a Szigetről a rendbontókat

Többnyire a nap végén akad tennivaló: éjjelenként 10-15 esetben kell fellépniük a renitenskedőkkel - főleg verekedést provokálókkal - szemben, ebből átlagosan kétszer-háromszor kell keményebben beavatkozniuk.

Az In-Kalnak szerződése szerint ahhoz is joga van, hogy kitiltsa a rendezvényről azokat, akiknek érvényes jegyük van, de viselkedésükkel zavarják a fesztivál biztonságát - közölte Lasz György.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×