INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Tűzoltói tiszteletadás Válon

InfoRádió / MTI
Tűzoltói tiszteletadással vettek végső búcsút a kedd esti, műegyetemi tűz oltása közben hősi halált egyik tűzoltótól a Fejér megyei Válon. Reppman Károly és két társa akkor veszette életét, amikor tűz ütött ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében lévő lőtéren.

A tűzoltó hadnagyot családján, barátain kívül az ország különböző pontjairól érkezett több száz bajtársa kísérte utolsó útjára. Amikor a hadnagy koporsóját örök nyugalomra helyezték, a temetőben és országszerte megszólaltak a tűzoltószirénák.

A ravatalánál lerótta kegyeletét Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, valamint a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezérkara.

Korábban a főpolgármester bejelentetette, hogy támogatja a fővárosi tuzoltók eszközbeszerzését Budapest önkormányzata.

Demszky Gábor közölte: a  hőkamerák, a 180 mozgásérzékelő és az 1200 sisak beszerzése érdekében közösen adnak be pályázatot az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumhoz. Hozzátette: a 178 millió forintos beruházás 20 százalékát az önkormányzat finanszírozza.

A címlapról ajánljuk