eur:
393.81
usd:
368.19
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Tűzoltói tiszteletadás Válon

Tűzoltói tiszteletadással vettek végső búcsút a kedd esti, műegyetemi tűz oltása közben hősi halált egyik tűzoltótól a Fejér megyei Válon. Reppman Károly és két társa akkor veszette életét, amikor tűz ütött ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében lévő lőtéren.

A tűzoltó hadnagyot családján, barátain kívül az ország különböző pontjairól érkezett több száz bajtársa kísérte utolsó útjára. Amikor a hadnagy koporsóját örök nyugalomra helyezték, a temetőben és országszerte megszólaltak a tűzoltószirénák.

A ravatalánál lerótta kegyeletét Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, valamint a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezérkara.

Korábban a főpolgármester bejelentetette, hogy támogatja a fővárosi tuzoltók eszközbeszerzését Budapest önkormányzata.

Demszky Gábor közölte: a  hőkamerák, a 180 mozgásérzékelő és az 1200 sisak beszerzése érdekében közösen adnak be pályázatot az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumhoz. Hozzátette: a 178 millió forintos beruházás 20 százalékát az önkormányzat finanszírozza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×