eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Lungo Drom is jó reggelt kíván Magyarországnak

Minden megyében és a fővárosban is kíván jelöltet állítani az október 1-jei kisebbségi önkormányzati választásra a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség.

A szervezet vezetője elmondta: céljuk, hogy a hozzájuk hasonlóan gondolkodó cigányvezetőkkel szövetségi politikát alakítsanak ki és leváltsák az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi vezetését.

A Lungo Dromot jelölőszervezetként július 27-én vette nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság az október 1-jei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásra.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint összesen 1.137 településen lesz cigány kisebbségi képviselő-választás októberben.

Farkas Flórián, a szervezet vezetője bejelentette: A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség csatlakozik a Fidesz vezetői által közzétett Jó reggelt, Magyarország! kiáltványhoz.

Teleki László, az MSZP-frakció tanácsadója a hírre reagálva azt mondta: a Lungo Drom nem teheti meg, hogy politikai eszközöket próbál felhasználni a civil szervezeti szektorban.

"A lépés sérti a civil szervezetek létjogosultságát" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×