INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A Lungo Drom is jó reggelt kíván Magyarországnak

InfoRádió / MTI
Minden megyében és a fővárosban is kíván jelöltet állítani az október 1-jei kisebbségi önkormányzati választásra a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség.

A szervezet vezetője elmondta: céljuk, hogy a hozzájuk hasonlóan gondolkodó cigányvezetőkkel szövetségi politikát alakítsanak ki és leváltsák az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi vezetését.

A Lungo Dromot jelölőszervezetként július 27-én vette nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság az október 1-jei önkormányzati, illetve kisebbségi önkormányzati választásra.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint összesen 1.137 településen lesz cigány kisebbségi képviselő-választás októberben.

Farkas Flórián, a szervezet vezetője bejelentette: A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség csatlakozik a Fidesz vezetői által közzétett Jó reggelt, Magyarország! kiáltványhoz.

Teleki László, az MSZP-frakció tanácsadója a hírre reagálva azt mondta: a Lungo Drom nem teheti meg, hogy politikai eszközöket próbál felhasználni a civil szervezeti szektorban.

"A lépés sérti a civil szervezetek létjogosultságát" - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk