eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Veszélyes az ivóvíz Tihanyban, Balatonfüreden és Aszófőn

Megtiltotta Tihanyban, Aszófőn és Balatonfüreden az ivóvíz fogyasztását és főzésre való felhasználását a megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, mert az ivóvízbázis szennyezett. Egyelőre senki sem betegedett meg.

Tihanyban, Balatonfüreden és Aszófőn sem lehet sem meginni, sem főzésre felhasználni a csapvizet - rendelte el a Veszprém megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az intézkedést az ivóvízbázis szennyezettsége miatt kellett elrendelni. A szennyezés okait vizsgálják.

A korlátozás mindaddig érvényben marad, amíg a vonatkozó határértékek újból megfelelnek az ivóvíz minőségére vonatkozó követelményeknek - olvasható az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közleményében.

Az érintett településeken az ivóvizet az önkormányzat biztosítja.

Ritoók Emese, az ÁNTSZ szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a szennyezést bakteriális fertőzés okozta, pontosabban azonban egyelőre nem tudott erről. A lakókat és a turistákat az önkormányzatnak kell értesítenie.

A korlátozás a jövő hét közepéig is eltarthat. Lakossági megbetegedésről egyelőre nem tudnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×