eur:
393.75
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Titkos megállapodás a koalíciós pártok között

Horn Gábor szerint létezik egy olyan koalíciós megállapodás, amelyben rögzítik, hogy ebben a kormányzati ciklusban a kezdeti adóemelések után csökkentik majd az adókat. Az SZDSZ ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: pártja számára létkérdés az adórendszer megváltoztatása, azonban tudomásul vesznek bizonyos helyzeteket.

"Mindenkinek igaza van abban, hogy ez nem egy jó irány, csak nem láttunk más megoldást" - hangsúlyozta Horn Gábor az SZDSZ programjával ellentétes adóemelések kapcsán.

A párt ügyvivője megjegyezte: mondhattak volna nemet is a programra, de ők sem tudtak jobb megoldást találni a jelenlegi helyzetben.

Arra a felvetésre, hogy hiányzik a reformok és az adóztatás változtatásának pontos ütemezése és a kormányzati felelősségvállalás arra nézve, hogy az adóemeléseket pontosan mikor követhetik a korábban megígért adócsökkentések, Horn Gábor kiemelte: a koalíciós partnerek között minderről van megállapodás.

Az SZDSZ ügyvivője szerint tévesek azok a szakértői elemzések, amelyek szerint a kiigazítások 70-92 százalékos részét az adóemelések adják, és csak 8-30 százalékban a kiadáscsökkentések.

Horn Gábor szerint a másfél évre vonatkozó csomagnak 50-55 százaléka adóemelés és 45-50 százaléka kiadáscsökkentés.

Arra a felvetésre, hogy a programban rendkívül elnagyolt kiadáscsökkentő részből nehezen látni, hogy az intézkedések meghozzák-e azt, amit a kormány remél, Horn Gábor úgy fogalmazott: "meg kell, hogy hozzák, mert ha nem, akkor megbukott ez az egész politika".

"Mi azzal a feltétellel fogjuk támogatni a parlamentben a végszavazásnál ezt a koncepciót, ha látjuk, és mi most látjuk, ennek a végét" - hangsúlyozta az SZDSZ ügyvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×