eur:
388.5
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Le a szinkronizált filmekkel!

Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet az Európai Unióban - derült ki az Európai Parlament felméréséből. Hegyi Gyula EP-képviselő részben a magyarországi nyelvtanítást okolja, de véleménye szerint hátrányt jelent az is, hogy minden filmet szinkronizálnak.

Az unió 25 tagállama közül a magyarok beszélnek legkevesebben idegen nyelvet.

"Sajnos, még Nagy-Britannia is jobban áll nálunk" - kommentálta a felmérés eredményét Hegyi Gyula, megjegyezve azonban, hogy az anyanyelvükkel is jól elboldoguló britek statisztikáját sokban segíti a rengeteg külföldi bevándorló és menekült, akiknek meg kell tanulniuk az ország nyelvét.

A szocialista EP-képviselő szerint a magyar iskolai nyelvoktatás komoly kívánnivalókat hagy maga után: túl kevés az idegen nyelv tanítására szánt óra, és a nyelvtanárok egy részének nincs az adott nyelvterületen szerzett tapasztalata.

Az is ront a helyzeten, hogy a magyar tévék mindent szinkronizálnak, így nem épülhet be gyerekkortól az idegen nyelv értésének készsége - jegyezte meg Hegyi Gyula.

A felmérés szerint Európában a leggyakrabban beszélt idegen nyelv az angol, ezt követi a német, a francia, az olasz és a spanyol, majd a lengyel, a holland és az orosz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×