INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Stabil Toller László állapota

InfoRádió / MTI
Toller László szocialista politikus sérülései súlyosak, de állapota stabil - közölte a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója.

"Arról tájékoztatom a közvéleményt, hogy Toller László, Pécs polgármestere hétfői közúti balesetét követően a pécsi idegsebészeti klinikára került, ahol sürgősségi műtét történt, amelyet intenzív osztályos kezelés követ" - írta Dóczi Tamás professzor közleményében.

A klinika igazgatója közölte: a pécsi polgármester sérülése nagyon súlyos volt, de állapota jelenleg stabil.

A család kérésére a szocialista politikus életéért küzdő orvosok eddig semmilyen információt nem adtak Toller László állapotáról. Az elmúlt órákban azonban olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a pécsi polgármester elhunyt, ezért adta ki a klinika igazgatója a közvéleményt.

A pécsi polgármester szolgálati autójával a 61-es úton, Dombóvár közelében szenvedett súlyos közlekedési balesetet hétfő délután. Toller László súlyos, életveszélyes, fej- és agyi sérülésekkel került hétfő este a műtőbe, az operáció este 11 órakor fejeződött be.

Az elsődleges vizsgálat szerint a baleset egy szemből érkező, két járművet előző személykocsi miatt következett be.

A rendőrség egy 54 éves budapesti férfit gyanúsít a baleset okozásával. A férfit már hétfő éjjel kihallgatták, ő azonban megtagadta a vallomástételt. A sofőr szabadlábon van, az ügyben közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indítottak eljárást.

A címlapról ajánljuk