eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Érdekképvielet: egyes, kommunikáció: kettes alá

Osztályismétlés, vagy pótvizsga - a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének értékelése szerint ez várna a leköszönt oktatási vezetésre, ha negyedikes kisdiák lenne. Kerpen Gábor szakszervezeti elnök szerint az új oktatási és kulturális miniszter személye több területen bizakodásra adhat okot, a nézeteit azonban a nyilvánosság előtt is mielőbb ki kell fejtenie.

Az oktatásért és az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésért való kiállás: kettes. Kommunikációs készség: gyengén megfelelt. A PDSZ ítélete: ismétlés, vagy pótvizsga.

Az oktatási tárca előző vezetése alatt 2006-ban 20 milliárd forinttal csökkent a közoktatás finanszírozása, és Magyar Bálint egyetlen alkalommal sem jelent meg az egyeztetéseken - hangsúlyozta az InfoRádióban Kerpen Gábor.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint csak az javítja a tárca teljesítményét, hogy a politikai államtitkár gyakran részt vett a Közoktatáspolitikai Tanács ülésein.

Kerpen Gábor "nagyon pozitív gesztusként" értékelte azt, hogy az új miniszter, Hiller István részt vett a Közoktatáspolitikai Tanács első ülésén.

A szakszervezeti vezető szerint azonban az új tárcavezetőnek mielőbb széles körben is meg kell ismertetnie azt a nézetét, miszerint javítani kell az oktatásban dolgozók társadalmi megbecsülését.

Kerpen Gábor a kormányprogram közoktatást érintő elemei, például a pedagógusi óraszám kapcsán az egyeztetést és az érdemi vitát hiányolta. Megjegyezte: reméli, erre hamarosan sor kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×