eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Napi 360 ezer forint kenőpénz

Előzetes letartóztatásba helyezték az állami közútkezelő kht.-nak azt a három alkalmazottját, akik a gyanú szerint kenőpénzért cserébe engedték tovább a túlsúlyos teherautókat.

Hécz Miklós, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője az InfoRádióban elmondta: a bíróság elrendelte a közútkezelő munkatársainak előzetes letartóztatását, a gyanúsítás velük szemben üzletszerű vesztegetés, ami öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A két férfinak és egy nőnek a túlsúlyos tehergépjárművek vezetőitől kellett beszednie a Magyarországon megteendő kilométer és a túlsúly függvényében kiszámított útdíjat.

Õk azonban a saját zsebükre dolgoztak, számla nélkül szedték be az útdíj egy részét, valószínűleg a túlsúly nagysága határozta meg, hogy mekkora összeg kértek - tette hozzá Hécz Miklós.

Amikor lefülelték a közútkezelőket, már 360 ezer forintot, illetve ennek megfelelő devizát találtak náluk, noha még nem telt le a munkaidejük. Ezt elmondásuk szerint egymás között egyenlő arányban osztottak volna szét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy közútkezelő alkalmazottai összesen mennyi pénzt szedtek be a túlsúlyos teherautók vezetőitől és azt sem, mikor kezdtek a saját zsebükre dolgozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×