eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az oktatási biztos a rektor autójáról és a tandíjakról

A Népszabadság szerint az oktatási jogok biztosa arra buzdította a térítési díjak kapcsán a hallgatókat, hogy szúrják ki a rektor autójának a kerekét. Aáry Tamás Lajos az InfoRádiónak nem cáfolta egyértelműen, hogy elhangzott volna ilyen mondat a március 15-én Győrött tartott diákújságírói konferencián, ugyanakkor hangsúlyozta: a beszélgetésen forradalmi helyzetekről volt szó.

Az InfoRádión keresztül arra kérem a hallgatókat, hogy még véletlenül se szúrják ki a rektor autójának kerekét - jelentette ki az oktatási jogok miniszteri biztosa.

Aáry Tamás Lajos ugyanakkor érthetetlennek tartotta, hogy miért egy hónap múlva ír a sajtó egy konferencián folytatott beszélgetésről.

Hangsúlyozta: március 15-én a forradalomról, diáklázadásokról beszélve elmondta, az elmúlt időszakban a diákoknak egyetlen alkalmuk lett volna arra, hogy aktívabban fellépjenek. Akkor, amikor jogtalanul szedtek tőlük tandíjat.

Nehéz rekonstruálni, hogy az ezután elhangzott ötletbörzén melyek voltak az én szavaim - mondta a biztos.

Arra kérte a hallgatókat: véletlenül se szúrják ki a rektor autójának kerekét, de használjanak fel minden jogszerű eszközt érdekeik védelme érdekében.

A rektor jogi lépéseket tervez

A Budapesti Gazdasági Főiskola rektora döbbenten fogadta az oktatási jogok biztosának kijelentését.

Roóz József rektor visszautasította Aáry Tamás Lajos azon nyilatkozatát, hogy az intézmény 20 millió forintot lopott ki a hallgatók zsebéből.

A rektor az InfoRádióban hozzátette: a nyilatkozat miatt jogi lépéseket tervez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×