INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Zsebükbe nyúlnak a pártok

InfoRádió / MTI
Árvízi felajánlásokat tesznek a pártok a kampány utolsó hetében. Van közöttük olyan, amely adománygyűjtő telefonvonalat indít, van amelyik segélykoncertet tart kampányzáró rendezvénye helyett. A főváros V. kerületének önkormányzata pedig eladja a szolgálati autóit, hogy ebből fizesse a helyreállítást.
Fidesz

Gyűjtést indít a Fidesz az árvízkárosultak javára. Az akció egy emelt díjas sms-számra küldött üzenettel támogatható.

Az 1784-es sms-számra a "Fidesz" szót kell elküldeni, így 288 forinttal lehet hozzájárulni az árvízkárosultak megsegítéséhez. Az összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalják át.

A párt már a hétvégi nagygyűlésén is gyűjtötte az adományokat. A felajánlott ötmillió forintból a Budapesti Vöröskereszt közreműködésével 400-500 családot támogatnak.

MSZP

Hiller István, az MSZP elnöke levélben kérte a 10 országos listát állított párt vezetőjét, hogy önkéntesekkel, és lehetőség szerint pénzzel segítse a védekezést a következő hetekben.

A párt az április 7-ére hirdetett kampányzáró rendezvényét segélykoncertté alakítja át. A koncert ideje alatt a szervezők helyszíni gyűjtést rendeznek, amelynek eredményét az MSZP az árvízkárosultakat segítő 0560000-28145201-01010104 számlájára fizeti be.

SZDSZ

Az SZDSZ a lemondott kampányesemények összköltségét felajánlja az árvízkárosultaknak, emellett a párt adományvonalat és jótékonysági akciót indított - jelentette be a párt elnöke.

Kuncze Gábor hangsúlyozta, hogy ebben a rendkívüli helyzetben az államnak pénzt és erőforrásokat nem kímélve kell polgárai segítségére sietni.

MDF

Az MDF nem tart kampányzárót, az arra szánt kétmillió forintot Dávid Ibolya pártelnök átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Az összeget az idős árvízkárosultaknak szánják.

Az V. kerület eladja autóit

Értékesítik a főváros V. kerületében az önkormányzat és intézményei által használt autókat, és a bevételt az árvíz miatt károsodott belvárosi társasházaknak, illetve rászoruló magyarországi árvízkárosultaknak utalják át. A helyhatóság 20 millió forintos bevételre számít.

Szolgálati autót használnak a polgármester, a jegyző, az alpolgármesterek, a Vagyonkezelő Rt. igazgatótanácsának elnöke, valamint a gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói.

A hivatal munkatársai ezt követően közösen, szigorú rend szerint használhatják az önkormányzat megmaradó gépjármű-parkját.

A címlapról ajánljuk