eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az SZDSZ nem szavazná meg a választójogi törvény módosítását

Az SZDSZ azt javasolja a parlamenti pártoknak, hogy ne tartson rendkívüli ülést az Országgyűlés a jövő héten - közölte a liberális párt elnöke.

"Ne próbálják meg barkácsolni a választójogi törvényt, hanem tartsák be az írott és íratlan szabályokat" - mondta Kuncze Gábor.

A pártelnök jelezte: ha összehívják a parlamentet, akkor az SZDSZ részt vesz az ülésen, de nem szavazza meg a napirendet.

"Szerintem egyébként egy jó megoldás van, nem is kell hozzá törvényt alkotni, mindenki mondja azt, ha lehet egyszerre, hogy nem csalunk. Ez ilyen egyszerű, és akkor majd nem kell a választási csalásoktól tartani" - jelentette ki.

Kuncze Gábor szerinte arról van szó, hogy már előre "beleverik" a közvéleménybe, hogy csalás lesz a választásokon, és aztán a vesztes párt elháríthatja a felelősséget, ahogy "négy évvel ezelőtt is történt".

Emlékeztetett arra, hogy a hatályos törvény alapján már négy választást bonyolítottak le Magyarországon, és szerinte a törvény akkor működik, ha a pártok nem akarják tudatosan megkérdőjelezni azt.

A választójogi törvény módosítása, "egy perccel a választások előtt" több zavart keltene, mint amennyi problémát megoldana - közölte  az SZDSZ elnöke.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×