INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Nagygyűlés: kitér az MSZP a Fidesz elől

Infostart / InfoRádió
Mégsem az eredeti időpontban, azaz április másodikán délután tartja meg fővárosi választási nagygyűlését a Magyar Szocialista Párt - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt. A megmozdulást április 1-jén szombaton, az Andrássy úton rendezik.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének keddi bejelentése szerint választási nagygyűlésüket vasárnap helyett április elsején, szombaton, az eredeti helyszínen tartják.

Gyurcsány Ferenc a változtatás keddi bejelentésekor úgy fogalmazott: a kampány nem mozgósítási küzdelem, hanem nemes vetélkedés, ezért nem áldozhatják fel a biztonságot.

Az MSZP kormányfő-jelöltje szerint a Fidesz megmozdulása tüntetés, míg a szocialista párté jó hangulatú megmozdulás lesz. Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: a közelmúlt eseményei arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes indulatok lappanganak.

A Fidesz elnöke nem kívánta kommentálni a szocialisták döntését. Orbán Viktor annyit mondott: a kormányváltó hangulattal szerinte megfér a nyugalom és a békesség.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombati miskolci kampányrendezvényén jelentette be, hogy a köztársaságért aggódókat várja a fővárosi rendezvényre.

Orbán Viktor, a Fidesz kormányfő-jelöltje egy nappal később, a párt kongresszusán közölte: azokat várják nagygyűlésükre, akik félelem nélküli Magyarországot akarnak.

Rendőrség: nem kell engedély

A választási gyűlések nem tartoznak a gyülekezési törvény hatálya alá, így annak megtartásához nem kell a rendőrség engedélye - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Schön Péter hozzátette: a felmerülő közlekedésrendészeti kérdések miatt is fontos az egyeztetés.

A rendezvények biztosítása elsősorban a rendezők feladata, de mivel közterületről van szó, a rendőrség is kiveszi részét a biztosításából. A BRFK szóvivője szerint jelentős erőkkel vesznek majd részt az eseményeken.

A címlapról ajánljuk