INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Megváltoztathatja az ingatlanpiacot a zajtérkép

Infostart / InfoRádió
Stratégiai zajtérkép készül jövő nyárig Budapestről és a fővárosi agglomerációról, amely az ipari és a közlekedési zajok mértékét ábrázolja. A térkép az ingatlanpiacon is változást hozhat - mondta az InfoRádióban Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes.

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes közölte: a fővárosi önkormányzat és 22 agglomerációs település együtt indult a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program pályázatán. A projekt költségét teljes egészében az elnyert pályázati pénzből fedezik.

A stratégiai zajtérkép az ipari, közlekedési zajok nagyságát tartalmazza; utcákra, házakra, telkekre, közterületekre lebontva - tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

Bakonyi Tibor szerint a térkép hatással lesz az ingatlanpiacra, mert mindenki figyelembe veszi majd, milyen zajterhelés tapasztalható egy adott területen.

A főpolgármester-helyettes elmondta: a térképen a területen élők egészségére, életminőségére utaló adatokat is feltüntetik majd, így komplex képet lehet kapni egy-egy terület "élhetőségéről".


A címlapról ajánljuk