eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megváltoztathatja az ingatlanpiacot a zajtérkép

Stratégiai zajtérkép készül jövő nyárig Budapestről és a fővárosi agglomerációról, amely az ipari és a közlekedési zajok mértékét ábrázolja. A térkép az ingatlanpiacon is változást hozhat - mondta az InfoRádióban Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes.

Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes közölte: a fővárosi önkormányzat és 22 agglomerációs település együtt indult a Környezetvédelmi és Infrastruktúra Operatív Program pályázatán. A projekt költségét teljes egészében az elnyert pályázati pénzből fedezik.

A stratégiai zajtérkép az ipari, közlekedési zajok nagyságát tartalmazza; utcákra, házakra, telkekre, közterületekre lebontva - tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

Bakonyi Tibor szerint a térkép hatással lesz az ingatlanpiacra, mert mindenki figyelembe veszi majd, milyen zajterhelés tapasztalható egy adott területen.

A főpolgármester-helyettes elmondta: a térképen a területen élők egészségére, életminőségére utaló adatokat is feltüntetik majd, így komplex képet lehet kapni egy-egy terület "élhetőségéről".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×